The project comprised the construction of a modern visitor’s attraction housing interpretation media, whilst incorporating toilet, kitchen and workshop facilities for the local forest rangers. The ethos of the project has been sustainability, and this is reflected in using a Glu-laminated timber frame with external cedar cladding and both a shingle and brown roof, along with timber sourced from the local forest to supply ornamental features throughout the building, as well as providing the fuel for the modern, efficient biomass woodchip boiler.

Hardy’s passion for his local surroundings has been the catalyst to create a project whereby visitors not only learn about the poet and author himself, but also appreciate the beautiful scenery which was the inspiration for many of his novels, short stories and poetry.

Greenwood Projects provided Quantity Surveyor services, handling all financial aspects of the project throughout the pre and post contract stages, in addition to creating a detailed Schedule of Works.

Dorset County Council and the National Trust

Hardy’s Birthplace


Quantity Surveyor


40 weeks

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...